De medezeggenschapsraad

Elke basisschool heeft een Medezeggenschapsraad (MR), waarin zowel personeelsleden als ouders zitting hebben. De Medezeggenschapsraad vervult een belangrijke rol tussen bestuur, school en regio. De raad heeft de (formele) taak mee te denken of mee te beslissen in zaken die voor school en/of kinderen en ouders van belang zijn. De raad treedt op als overlegorgaan tussen ouders, school, regio en het bevoegd gezag, het stichtingbestuur.

Het mailadres van de MR is mrwoudhuis@leerplein055.nl.  Hier kunt u terecht met uw vragen en/of opmerkingen.

Onze MR bestaat uit 6 leden, waarvan er 3 uit de personeelsgeleding zijn gekozen en 3 uit de oudergeleding. De MR heeft in verschillende zaken adviesrecht en in weer andere zaken instemmingsbevoegdheid. Er wordt onder andere gesproken over: het schoolplan, het formatieplan, sollicitaties en benoemingen, verbouwingen en overige onderwijskundige zaken. De MR vergadert ongeveer 8 keer per jaar.

Naast de MR is er ook een GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad) waarin alle scholen van onze stichting Leerplein055 vertegenwoordigd zijn.

De MR leden

Namens het team: Karen Hoeflaak, Dineke Thomas en Vincent Barneveld.

Namens de ouders: Myrthe Demmer, Lobke Kuiper-Traarbach en Eric Udo.

MR-vergaderingen

Vrijwel elke maand komt de MR bijeen om te vergaderen. De data van de vergaderingen maakt de MR bekend via de nieuwsbrief.

Jaarverslag

Elk schooljaar worden onderwijsinhoudelijke zaken, schoolontwikkeling en activiteiten die hebben plaatsgevonden vastgelegd in een jaarverslag. Ook de medezeggenschapsraad maakt een jaarverslag.

Jaarverslag MR-2018-2019.OBS  Het Woudhuis

Klik hier :  Jaarverslag MR-2018-2019

Medezeggenschapsreglement

Medezeggenschapsreglement Het Woudhuis

Dit is de 14e jaargang van de Medezeggenschapsraad (MR) van OBS Het Woudhuis.

Algemeen

Elke basisschool heeft een Medezeggenschapsraad (MR), waarin zowel personeelsleden als ouders zitting hebben. In ons geval zijn dat 6 leden, 3 uit de oudergeleding en 3 uit de personeelsgeleding. De Medezeggenschapsraad vervult een belangrijke rol tussen bestuur, school en regio. De raad heeft de (formele) taak mee te denken of mee te beslissen in zaken die voor school en/of kinderen en ouders van belang zijn. Denk daarbij aan zaken als het schoolplan, het formatieplan, sollicitaties & benoemingen, zaken vanuit de Gemeenschappelijk MR (GMR) en overige onderwijskundige zaken. De raad treedt op als overlegorgaan tussen ouders, school, regio en het bevoegd gezag, het stichtingbestuur. De MR heeft in verschillende zaken adviesrecht en in weer andere zaken instemmingbevoegdheid, dus invloed uitoefenend maar niet (altijd) bepalend. Dat is belangrijk om te weten. Het afgelopen schooljaar hebben we 8 keer vergaderd.

Belangrijkste agendapunten

• Directie Woudhuis: Er komen diverse zaken en mededelingen vanuit de directie die ter kennisgeving worden aangenomen, ter goedkeuring worden aangeboden dan wel van advies worden voorzien. Bijvoorbeeld: schoolplan en taakbeleid, financiële zaken (jaarrekening/begroting/meerjarenplan), de formatie, vakantierooster, personele en vertrouwelijke informatie.

Belangrijkste agenda punten in 2018/2019 waren de formatie & groepsplanning, het werkverdelingsplan, instemmingsverzoek voor besteding stakingsgelden, continurooster, inspectiebezoek.

• Algemene zaken: Binnengekomen post, vragen van ouders of leerkrachten, zaken die goed of niet goed zijn gegaan (mede gebaseerd op enquêtes dan wel het oudertevredenheidsonderzoek), PR commissie en financiële zaken.
  • MR Zaken: Communicatie en profilering vanuit de MR, werving nieuw lid, enquête continurooster, PR zaken (schoolplein, schoolprofilering).
  • Overige zaken: Door het invoeren van een MR jaaragenda plus het bijhouden op de website van de school is er meer structuur, duidelijkheid en openheid in de MR vergaderingen gebracht.
  • GMR: In de GMR worden schooloverstijgende en gemeenschappelijke zaken besproken. Hierbij gaat het onder meer over het budget voor de MR-en, de algemene statuten, bestuursformatieplannen, het al dan niet verkrijgen van subsidies en dergelijke. Gedurende 2018/2019 is beperkte informatie (agenda/notulen) door de MR ontvangen en besproken. Er is besloten om niet deel te nemen aan de GMR, maar de agenda’s en verslagen wel goed te volgen en waar nodig vragen in te dienen.

Bezetting

De MR bestond deze periode uit de volgende leden:

Jan Willem Broek (ouder)                      voorzitter tot december 2018, lid tot juni 2019

Lobke Kuiper-Traarbach (ouder)*        voorzitter vanaf december 2018

Myrthe Demmer (ouder)*                       secretaris

Eric Udo*                                                      lid vanaf juni 2019

Dineke Thomas (leerkracht)*                 notulist

Karen Hoeflaak (leerkracht)*                 notulist

Vincent Barneveld (leerkracht)*            notulist

*=huidige bezetting

Afgevaardigde GMR:                            geen

De MR vergaderingen zijn openbaar, maar worden vrijwel niet bezocht. Dit jaar heeft de MR verschillende toehoorders gehad.

Tot besluit

Wij willen iedereen bedanken die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor onze school.

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk Reglement MR  Het Woudhuis