KiVa-school Het Woudhuis

vrijdag 19 oktober 2018

KiVa-school Het Woudhuis

Afgelopen dinsdag hebben ouders van onze school de KiVa Ouderavond bezocht. Fijn, want een KiVa-school is een school waarbij ouders, kinderen en schoolteam betrokken zijn. Na afloop van deze avond mocht het team mooie complimenten van ouders in ontvangst nemen.

KiVa is een programma dat scholen gebruiken om alle kinderen een fijne schooltijd te geven. KiVa is een Fins woord voor “leuk” of “fijn”. Onderdeel van KiVa zijn lessen in de klas. De leerkrachten krijgen speciale training om deze lessen te geven. In de lessen leren kinderen dat de hele groep een rol speelt bij het pesten. Iedereen kan een bijdrage leveren om pesten te stoppen. Als de hele groep tegen pesten is en opkomt voor de gepeste leerlingen, dan helpt dat om pesten te voorkomen en op te lossen.

KiVa is vooral bedoeld om kinderen te leren op een goede manier met elkaar om te gaan, voor elkaar op te komen en te helpen.