Wij doen mee aan EU schoolfruit !

donderdag 16 november 2017

Van 13 november  t/m 20 april krijgen alle kinderen van het Woudhuis op maandag ,dinsdag en donderdag  groente en/of fruit op school tijdens het pauzehapje. Op deze wijze proberen we alle leerlingen een gezonde boost te geven.  De school krijgt gratis fruit en groente: 3 stuks per leerling per week, 20 weken lang.

Tijdens de 20 weken schoolfruit geven we op school ook EU-Schoolfruitlessen. Daarna gaan we bekijken of we verder gaan met een zelfstandig schoolfruitbeleid.

Voordelen van schoolfruit:

  • Het is lekker en gezond. Slechts een procent van de kinderen eet voldoende groente en vijf procent eet voldoende fruit. De porties vergroten is gemakkelijk en levert gezondheidswinst op. Een goede eerste stap is: vaker fruit en groente eten op school. Kinderen hebben elke dag minimaal twee keer fruit en 150 gram groente nodig. Om dat te halen kunnen ze de eetmomenten op school niet missen.
  • Het werkt. Leerlingen die naar een school gaan met een goed schoolfruitbeleid, kiezen thuis ook vaker voor fruit tussendoor. Ook eten zij meer groente dan voorheen. 80% van
    de ouders vindt schoolfruit prettig
  • Een gezonde school presteert beter. Leerlingen die gezond eten: zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker.
  • Gezond eten is besmettelijk. Zien eten, doet eten. Kinderen durven door EU-Schoolfruit meer soorten fruit en groente te proeven. Ook thuis.
  • Het is leerzaam. Kinderen leren over de herkomst en gezondheidsvoordelen van fruit en groente.
  • Het is duurzaam. Veel soorten fruit en groente hebben een relatief lage klimaatbelasting.

Op de website van  EU Schoolfuit staan leuke games voor kinderen en het proefje van de maand.

Ook kunt u daar tips vinden voor bijvoorbeeld gezonde traktaties.

Delen via