Voorstelling van het Gelders Orkest over wonderkind Mozart

vrijdag 18 januari 2019

Vrijdag 15 februari a.s. gaan de kinderen van de groepen 3 t/m 5 naar de voorstelling “Mozart, je zou maar een wonderkind zijn”  van het Gelders Orkest. De voorstelling begint om 11.15 uur en is rond 12.15 uur afgelopen. De kinderen zijn dus later op school terug.

Wel eens een wonderkind willen zijn? Zo goed zijn in iets dat iedereen komt kijken en luisteren en wereldberoemd zijn? Wolfgang Amadeus Mozart was het zo’n wonderkind. Hij leefde lang geleden en kon zo goed muziek maken dat hij, op vijfjarige leeftijd, al heel beroemd was. Hij ging met zijn vader en zusje op stap en reisde rond om overal concerten te geven. Op een dag werd er een kistje gevonden met daarin brieven van Wolfgang waarin hij vertelt over zijn wonderkindavonturen. Hij schrijft over zijn ontmoetingen met keizers en koningen, de lange tochten in een wiebelende koets, wat zijn lievelingseten was en dat hij achterstevoren kon spelen. In deze voorstelling, bedacht en gebracht door Edwin Rutten, wordt het allemaal naar voren gebracht. Met natuurlijk een heleboel muziek van Mozart zelf.