woudhuis-nieuwsbrief
nieuwsbrief openbare basisschool Het Woudhuis | oktober 2022
Beste ouders en lezers,

Het Pleinfeest! Wat was dat een leuke avond samen met de kinderen en de ouders. Spelletjes doen, lekkere snacks en bovenal spetterende optredens van alle groepen. De AC (activiteitencommissie) heeft met de school fantastisch samengewerkt, zo'n eerste pleinfeest heeft best wel wat voeten in de aarde (hebben we ontdekt). Het feest was een succes en voor herhaling vatbaar. Het maken van een script voor volgend jaar staat gepland.

Hieronder leest u een oproep van de AC voor de aankomende activiteiten en voor nieuwe AC-leden. Bent u gek op feestjes en organiseren? Dan is AC-lid zijn een leuke manier om binnen de school samen te werken met andere ouders voor alle kinderen op OBS het Woudhuis.

Het infobulletin staat bomvol nieuws wat steeds weer gaat over samenwerken... toeval? Eigenlijk niet, alles wat er op school gebeurd valt en staat met goede samenwerking.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Susanne Vermeulen - Zwerver
directeur OBS het Woudhuis
Image (35)

Sinterklaas en Kerst


Wij zijn weer druk met de voorbereidingen voor de komst van Sinterklaas en de Kerst. Net als ieder jaar willen wij als activiteitencommissie en team er weer een gezellige tijd van maken. Daar hoort een versierde school natuurlijk bij. Dit kunnen we echter niet zonder uw hulp.

Wie kan ons helpen op:
Vrijdag 11 november om 12.00 uur om de Sintversieringen op te hangen
Dinsdag 6 december om 8.30 uur om de Sintversieringen te verwijderen en
de school in Kerstsfeer te brengen
Vrijdag 23 december om 12.00 uur om de kerstversieringen op te ruimen
Opgeven door een mailtje te sturen naar achetwoudhuis@gmail.com is heel fijn.

Nieuwe AC-leden gezocht
Op dit moment bestaat de Activiteitencommissie/Ouderraad maar uit 5 ouders en 2 teamleden. We zijn daarom op zoek naar nieuwe enthousiaste ouders die ons kunnen versterken. Lijkt het u leuk om mee te denken over de activiteiten, de invulling daarvan en mee te helpen met de organisatie of wilt u hier meer over weten dan kunt u die altijd aan ons stellen of een mailtje sturen naar: achetwoudhuis@gmail.com.


Image (36)

Thema Wonen

Alle groepen zijn bezig met het thema Wonen. Tijdens dit eerste thema is er in elke groep aandacht voor samenwerken. Hoe doe dit? Waar doe je dat? Wat doe je dan samen? Waar de kinderen samen aan werken leest u hieronder.

Groep 1/2
Een thema waar groep 1/2 vooral leert te kijken naar de verschillende huizen en houdt zich bezig met alles wat er in en om huis gebeurd. Op de foto hierboven een glimp van de bouwhoek waar foto's van verschillende huizen hangen, de kinderen kunnen de huizen nabouwen, iets zelf bedenken en direct als bouwer aan de slag.


Groep 3/4
Groep 3/4 gaat een stap verder en kijkt naar de buurt en woonplaats. Ze zijn eerst begonnen aan de eerste stap in het proces: 'Wat weet ik al?' Zij maakten samen woordvelden. Maar wat dacht u van de prachtige tekeningen, kleurrijke huizen getekend door onze eigen architecten.


Groep 5/6
In groep 5/6 zijn ze aan de slag gegaan om te kijken naar wonen in Nederland. Op de foto ziet u een stukje van de themamuur. Tijdens dit proces werken zij aan een quiz, ik gok dat de vragen alle windrichtingen aanboren.... oefent u stiekem alvast voor tijdens de afsluiting?


Groep 7/8
Groep 7/8 concentreert zich op wonen in West-Europa. 5 verschillende landen worden onder de loep genomen door groepjes kinderen. En ook deze groep creëert samen een spel, een heus 100 veld met 100 eigen bedachte vragen. Maak uw borst maar nat want natuurlijk wordt u uitgenodigd om mee te strijden.


Sportmiddag 17 oktober
Tijdens het thema gaan we met zijn allen sporten bij WSV (Omnisport). Er worden korte clinics gegeven door sportverenigingen uit de buurt. Sporten in je eigen omgeving; 17 oktober biedt een unieke kans om je als kind sportief te laten inspireren en te oriënteren!

Afsluiting 4 november
We sluiten het thema af in de groepen en u bent van harte uitgenodigd om van 13.45 – 14.15 uur naar de klas van uw kind te komen om het proces en de eindproducten van het thema te bewonderen.
board-g325ec61c9_1920

Informatieve ouderinloop / ouderavond groep 8


Ouderinloop groep 1 t/m 8
Woensdag 5 oktober en vrijdag 7 oktober is er voor elke groep een informatieve ouderinloop. Woensdag 5 oktober van 12.00 - 12.30 uur. Vrijdag 7 oktober van 13.45 - 14.15 uur. Uw eigen kind geeft u een tour door de klas om te laten zien hoe er gewerkt wordt en u kunt spullen inzien. Naast deze rondleiding krijgt u van de leerkracht informatie mee over de groep, op deze manier werken de kinderen en leerkrachten ook weer samen. Deze informatie wordt ook naar alle ouders gemaild.


Ouderavond groep 8
Dit jaar werken we met een combinatiegroep 7/8. Voor iedereen een verandering, welke keuzes maak je dan als school? Denk aan al die activiteiten in het laatste schooljaar basisonderwijs. Maar ook de standaard procedure die hoort bij de volgende stap, naar het voortgezet onderwijs, staat op de agenda. Deze avond nemen de leerkrachten de ouders hierin mee. De ouders van groep 8 zijn door meester Rik uitgenodigd om ook zelf onderwerpen in te sturen.

Vacature Doomijn BSO Grote Woud

Image (37)
SchoolbiebHEROBANNERright

Kinderboekenweek

Van 5 tot en met 16 oktober 2022 is het weer Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie ‘Sparen voor je schoolbieb!’.


Lezen is een feestje
Bruna wil graag (voor)lezen stimuleren door samen met ouders en kinderen de schoolbibliotheek te vullen met fijne boeken. Want leesplezier begint op school én bij Bruna.


Zo werkt het
Koop tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober 2022) een boek bij de Bruna-winkel en lever het bonnetje in op school. De school levert alle bonnen in bij Bruna en krijgt een tegoed voor 20% van het totaalbedrag van alle ingeleverde bonnen. Met dit tegoed kan onze school nieuwe boeken kopen voor de schoolbibliotheek. Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen!

Spaar je mee?
Inleveren van de bon kan t/m 13 november bij de juf of meester. Laten we er samen voor zorgen dat de kinderen nog meer leesplezier krijgen.


IMG_9237

Rondleiding

Op woensdag 16 november a.s. staat er een open dag gepland. Dit is een open dag voor alle basisscholen in de gemeente Apeldoorn. Maar wist u ook dat we nieuwe ouders vrijblijvend rondleiden op OBS het Woudhuis?


Ambassadeur
Als ouder van onze school bent u de belangrijkste ambassadeur. Kent u ouders met jonge kinderen die nog geen school hebben gekozen? Attendeer ze gerust op OBS het Woudhuis. Via onze website kan er een kennismaking aangevraagd worden maar ook rechtstreeks via een mail naar Susanne fzwerver@leerplein055.nl of door te bellen naar 055 360 27 11.

Agenda

11 jun
t/m
13 jun

Kamp groep 7 en 8

12 jun

Schoolreisje groepen 1 t/m 6 Schateiland Zeumeren

28 jun

Studiedag, alle leerlingen vrij

12 jul

Laatste schooldag

13 jul
t/m
25 aug

Zomervakantie

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...