woudhuis-nieuwsbrief
nieuwsbrief openbare basisschool Het Woudhuis | mei 2023
Beste lezers,

In deze Nieuwsflits staat alles in het teken van ‘de lezer’. Onze kinderen zijn lezers, variërend van de ontdekker tot de ver gevorderde lezer. Om te komen tot een goede lezer heeft een kind veel oefening nodig in het leren kennen van de letters, klanken, het luisteren en natuurlijk het lezen. Het leren gebeurt overal, thuis, onderweg en natuurlijk op school.

Vanaf volgend jaar heeft de school een samenwerking met de bibliotheek. De school is een subsidie basisvaardigheden toegekend via Stichting Lezen. In Apeldoorn valt dit onder het dak van CODA. De subsidie geeft een extra impuls aan ons leesonderwijs door:
- het neerzetten van sterk leesbeleid;
- geld voor (meer) leesboeken;
- een opleiding leescoördinator (Nienke);
- een monitor Leesplezier (voor leerkracht en leerling).
Leesplezier speelt een super belangrijke rol bij het lezen. Uitgedaagd worden om plezier te houden of zin (!) te hebben om te lezen is één van onze doelen binnen de school. Wilt u meer weten over deze samenwerking of lezen?
https://www.lezen.nl/activiteit/de-bibliotheek-op-school/

Veel leesplezier!

Susanne Vermeulen-Zwerver
Directeur

Peuters "Het Kleine Woud"

Peuters Kleine Woud De oudste peuters van KDV "het Kleine Woud" komen een aantal keren per maand meedraaien bij onze kleuters. Lekker samen spelen in de hoeken, samen gymmen in de speelzaal. De laatste keer gingen de kinderen samen spelen en eten in de kring! Deze bezoekjes zorgen bij de peuters voor een kennismaking met de basisschool en veel plezier …


Meer lezen
Peuters "Het Kleine Woud"

BSO "Het Grote Woud"

De afgelopen periode is er op de BSO een hoop veranderd. Behalve een mooie nieuwe vloer heeft de BSO "Het Grote Woud" een echte metamorfose ondergaan. Er is geschilderd, de meubels zijn anders neergezet en er zijn heel veel planten in de ruimtes neergezet waardoor je echt een thuisgevoel krijgt zodra je hierbinnen stapt. Ben je nieuwsgierig geworden en zou …


Meer lezen
BSO "Het Grote Woud"

Graffiti workshop

Afgelopen 15 mei was er op een graffiti workshop voor alle groepen. Met veel inzet en geduld zijn er prachtige kunstwerken gemaakt door de kinderen.
De workshop werd gegeven door Kim van Graffiti Fun. www.graffitifun.nl
Deze workshop heeft de AC georganiseerd en wordt betaald van de vrijwillige bijdrage. Een mooi voorbeeld van een extraatje voor de kinderen voor veel plezier en …


Meer lezen
Graffiti workshop

Humanistisch Vormingsonderwijs

Op onze school worden lessen HVO (humanistisch vormingsonderwijs) aangeboden voor de groepen 5 t/m 8. Ouders die hiervoor belangstelling hebben kunnen dit aangeven.
Tijdens de HVO lessen wordt gewerkt aan de hand van thema’s. In de lessen wordt gepraat met elkaar, er wordt geluisterd en aan werkbladen gewerkt.
De onderwerpen zijn ‘jij’, ‘jij en de ander’ en ‘jij en de …


Meer lezen
Humanistisch Vormingsonderwijs

Buitenspeeldag Osseveld Woudhuis

Op woensdag 14 juni, van 14.00 - 17.00 uur, wordt er weer een buitenspeeldag georganiseerd door Denktank Breed rondom het Bolwerkl. (Ravelijn)
Ze organiseren de nationale Buitenspeel-dag voor de wijk Osseveld/Woudhuis in Apeldoorn waar ieder jaar ongeveer 700 kinderen komen. Een dag vol spel en plezier! Er zijn diverse springkussens voor grotere en kleinere kinderen waar toezicht en begeleiding van …


Meer lezen
Buitenspeeldag Osseveld Woudhuis

Themabijeenkomst PGB (persoonsgebonden budget)

Beste geïnteresseerde,

Er staat weer een themabijeenkomst op het programma voor maandag 5 juni 2023. Tijdens deze avond komt Margot Bos van Per Saldo ons wat vertellen over het persoonsgebonden budget (PGB).
Zij gaat antwoord geven op vragen als: Wat is een PGB en voor wie is het geschikt? Waar vraag je een PGB aan? Wat kan ik met een …


Meer lezen
Themabijeenkomst PGB (persoonsgebonden budget)

Agenda

27 jun

Studiedag 4 (lln. vrij)

10 jul
t/m
18 aug

Zomervakantie 2023

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...